NIEUWS

24 April 2017

De vraag om woningen toe te voegen ligt bij de provincie, hopelijk zien zij ook de duidelijke meerwaarde die dit project biedt voor Overijssel!

15 april 2017

De kringen krijgen allemaal steeds meer body. Er word veel uitgezocht, bij de groep geïnventariseerd, gepraat met externe deskundigen etc. Wat komt er veel kennis kijken bij zo’n project!

08 april 2017

We hebben een eerste SamenBelevings weekend gepland. Dan hebben we écht de gelegenheid om elkaar beter te leren kennen en te ervaren hoe het samenleven vorm kan krijgen. Dat wordt feest!

17 maart 2017

De gemeente heeft intern met experts overlegd. Hier zijn een aantal aandachtspunten uit gekomen. In een nieuw document hebben we hier invulling aan gegeven, waarna de wethouders zich er over buigen. Spannend dus! 🙂

13 Maart 2017

De kennismakingsbijeenkomsten hebben een goede oogst opgeleverd. Veel mensen hebben aangegeven mee te willen helpen en graag toekomstige bewoner te willen worden. Iedereen is opgenomen in de groep en  heeft een kring gekozen waarin hij of zij wil meewerken. Nu bestaat de groep uit 16 volwassenen en 10 kinderen!

14 februari 2017

De aller eerste info bijeenkomst was hartstikke leuk! Er kwamen 20 belangstellenden, en wat waren er mooie ontmoetingen! Mensen die allemaal de droom en wens hebben om mét elkaar te leven, een plek te creëren vol vreugde en ruimte om jezelf te zijn. We hebben de plannen verteld en met elkaar gekeken hoe onze dromen elkaar versterken. Kunnen we samen werken aan dit project, of worden we misschien mede-bewoner? Een uitwisseling die vraagt om vervolg en een blijvende basis waarop we samen kunnen creëren.

27 januari 2017

Meld hier aan voor een informatiebijeenkomst!  (eerstvolgende keer is zondag 26 februari)

15 januari 2017

De data om kennis te maken zijn bekend! 🙂 We hebben gekozen voor een middag; zondag 12 februari 13.30 (VOL) , en een avond; woensdag 15 februari 19.30 (geannuleerd). De bijeenkomst zal in Amersfoort zijn.

Op deze momenten zult u helemaal bijgepraat worden over het project, hoe het ervoor staat, en wat de aankomende stappen zullen zijn. Uiteraard is er de mogelijkheid om elkaar beter te leren kennen en om voor uzelf te onderzoeken of u het leuk zou vinden om hier ook aan bij te dragen!

Laar u per mail weten of u komt, dan sturen we u het adres, en wellicht een leuke welkoms mail!

Hopelijk tot snel!

 

10 januari 2017

Goede berichten! Het stuk land dat we op het oog hebben lijkt steeds concreter te worden. De gemeente heeft het intern al meerder keren besproken en twee wethouders hebben al aangegeven er positief tegenover te staan! De Provincie heeft de plannen ook gekregen en gaat deze aankomende week weer met de gemeente kortsluiten. de lichten lijken op groen te springen! 🙂 Aankomende week ook in overleg met degene die het bestemmingplan heeft aangepast om in detail de mogelijkheden te bespreken en of er nog aanpassingen nodig zijn!

We waren bij het eco-dorpen netwerk weekend. Het was een inspirerend weekend waarin Nederlandse ecodorp bewoners en ecodorp initiatieven bij elkaar kwamen. Hoe pakt iedereen het aan? Wat kunnen we van elkaar leren? Hoe kan wet en regelgeving bijdragen aan deze ontwikkeling? Het netwerk (http://ecodorpennetwerk.nl/) is een wereldwijde organisatie, die door ook door de VN wordt gesteund. Er zijn allemaal woon initiatieven bij betrokken die streven naar een ecologische en duurzame manier van leven. Hierdoor kunnen we met elkaar onze voetafdruk verkleinen en mooie stukjes aarde creëren.

januari 2017

Eind deze maand prikken we een datum voor iedereen die geïnteresseerd is in ons project en daar misschien aan mee wil doen. We willen onze basisgroep nog wat groter maken en zoeken daarnaast naar mensen die ons project een warm hart toedragen en misschien wel willen helpen bouwen of een andere kwaliteit willen inbrengen.

Zodra we de datum geprikt hebben kan je je via de email aanmelden!

 

december 2016

Een inspirerend gesprek gehad met de gemeente! Een stuk land met veel mogelijkheden waar we graag mee aan de slag willen gaan. Nu eerst verder met gesprekken met de makelaar en de provincie overijssel. Hopelijk krijgen we alle neuzen de zelfde kant op!

 

november 2016 

Het Samenbeleving project wordt steeds intenser. De basisgroep komt langzaam steeds vaker bij elkaar en de energiestroom wordt steeds sterker en helderder. Het voelt goed en gaat zonder twijfel ergens vorm krijgen.